Friday, January 16, 2009

Expeditie Chocolate Sherpa (NL)

« De hoogste chocoladeproeverij ter wereld om fondsen te zamelen en hiermee een mobiel hospitaal opzetten in Nepal »HET PROJECT


Louis-Philippe Loncke, de Belgische avonturier, is zijn volgende expeditie aan het voorbereiden:
Een 400 km lange trektocht tussen Kathmandu en de Basiskamp van de Mount Everest (Nepal), om daar de hoogste chocoladedegustatie ter wereld te organiseren!
Het is een uniek evenement, met interesse van de media in de hele wereld…en een Belgisch verhaal dat het beeld van België wat zal herstellen!

Het doel van Chocolate Sherpa is om fondsen te zamelen voor het opzetten van een mobiel hospitaal in Nepal. Dit hospitaal zou medische hulp bezorgen aan Nepalezen in verafgelegen regio’s van de Himalaya.

HET HUMANITAIR PROJECT VOOR HET HOSPITAAL

Na 8 jaren te hebben doorgebracht en gewerkt als een consultant in de Nepal Orthopaedic Hospital (Kathmandu) and jonge Nepalese chirurgen te hebben getraind, hebben een Belgische orthopedist en zijn Nepalese collega het idee gehad om een mobiel hospitaal op te zetten. Dit hospitaal zou gemakkelijk zijn om te monteren, te ontmantelen en te vervoeren per vrachtwagen of helikopter; het zou dokters toelaten om tot in verafgelegen gebieden van Nepal medische zorg te brengen. Campagnes van één maand lang zouden het mogelijk maken om 5000 personen klinisch te verzorgen en 250 chirurgisch te behandelen. De kost voor de basisuitrusting wordt geschat aan € 250 000 en een maandelijkse campagne aan € 50 000.
Vele regio’s van Nepal zijn moeilijk te bereiken via wegen en dáár mensen gaan verzorgen is een ingewikkelde taak. Nepalezen kunnen de hoofdstad vaak niet bereiken omwille van de tijd en de kosten van het traject. Dankzij het mobiele hospitaal zal het mogelijk zijn om die mensen algemeen en gespecialiseerde medische hulp toe te brengen.

EEN SPORTIEVE, MENSELIJKE EN CULTURELE UITDAGING

Gedurende de 400 km die het team Chocolate Sherpa tussen Katmandu en de Everest Base Camp te voet zal afleggen zal er 200 kg chocolade uitgedeeld worden. Deze lange tocht zal voor het team een gelegenheid zijn om de Sherpa-bevolking te ontmoeten en intense momenten te beleven met díegenen die meer dan 50 jaar lang het expeditiemateriaal hebben gedragen van westerse bergbeklimmers. 100 kg chocolade zal worden uitgedeeld aan dragers, trekkers en Sherpas. De overige 100 kg zal worden uitgedeeld gedurende een unieke chocoladedegustatie aan de voet van de Everest (5350 m). In die periode van het jaar wordt de basiskamp van de Everest een dorp van 500 tot 1000 Sherpas en internationale bergbeklimmers, die de top van de wereld trachten te bereiken.
De expeditie richt op media-aandacht in de hele wereld om optimale zichtbaarheid te bieden aan sponsors die geïnteresseerd zijn in het financieren van het mobiele hospitaal. Privé-schenkingen zijn een tweede manier om het project te steunen.

No comments:

Post a Comment