Friday, January 16, 2009

Cholkad Sherpa Expedition (SWE)

Världens högsta chokladprovning anordnas för att samla medel till ett mobilt sjukhus i Nepal.PROJEKTET


Louis-Philippe Loncke, den belgiska äventyraren, förbereder sin nästa expedition: En 400 km lång vandring mellan Katmandu och Everest basstation (Nepal) för att hålla den högsta chokladprovningen i världen. Detta är ett unikt event med världsomspännande mediatäckning och ett äventyr som kommer sätta belgien på kartan. Målet med choklad-sherpa är att samla medel till ett mobilt sjukhus i Nepal. Sjukhuset kommer tillhandahålla vård och operationer åt avlägsna delar av Nepal.

DET HUMANITÄRA PROJEKTET FÖR SJUKHUSET


En belgisk kirurg och hans Nepalesiska vän planerar att starta ett mobilt sjukhus efter att ha jobbat som konsulter åt Nepal Orthopaedic Hospital (Katmandu) och tränat unga Nepalesiska kirurger i åtta år. Det mobila sjukhuset kommer vara lätt att montera, snabbt att avmontera och transporteras med lastbil eller helikopter vilket gör det möjligt för läkarna att nå avlägsna platser i Nepal. En månadslång kampanj beräknas ge vård åt 5000 personer och kirurgi åt 250. Kostnaden för den grundläggande utrustningen uppskattas vara € 250 000 och för en månadslång kampanj € 50 000. Många regioner i Nepal är inte tillgängliga via väg och att tillhandahålla vård i dessa delar är svårt. Personer kan inte nå sjukhusen i huvudstaden på grund av kostnaden och tiden det tar att resa från dessa otillgängliga platser. Tack vare det mobila sjukhuset kommer det vara möjligt att ge grundläggande och mer specialiserad vård i dessa områden.

EN SPORTIG OCH KULTURELL UTMANING

Choklad-sherpa gruppen kommer gå de 400 kilometerna från Katmandu till Mount Everest basstation och dela ut 200 kilo choklad. Den långa vandringen kommer ge gruppen möjlighet att träffa Sherpa befolkningen och utbyta erfarenheter med de som har burit utrustning till västerlänningar i årtionden. Det kommer erbjudas choklad till bärare och Sherpas under vandringen. De 100 kilo choklad som återstår i slutet kommer delas ut under en chokladprovning på 530 meters höjd. Under den tiden på året finns det mellan 500 till 1000 sherpas och internationella bergsklättrare vid Mount Everest basstation. Expeditionen planerar för världsomspännande mediabevakning för att tillfredsställa de företag som sponsrar det mobila sjukhuset. Ett andra sätt bidra är genom privata donationer för att uppmundra choklad-sherpa gruppen att nå sitt mål.

No comments:

Post a Comment