Thursday, April 2, 2009

Barry Callebaut ACTICOA

ENG: Barry Callebaut is the world’s leading manufacturer of high-quality cocoa and chocolate – from the cocoa bean to the finished product. Their chocolate is sold to craftsmen and producers of end consumer goods around the world. Now the company joins the expedition and so their chocolate will be distributed on the roof of the world during an amazing tasting.

Chocolate is not only tasty but has also interesting nutritional properties like magnesium; an element that Nepalese lack in their daily diet.

The strength of Barry Callebaut lies in innovative products. They developed the first sugar-containing chocolate to fulfill the tooth friendly criteria. It has been granted the recognized ‘Happy Tooth’ quality seal. Eating chocolate with this label means no risk for tooth decay. But we’ll distribute the new ACTICOA™ chocolate, which is the result of a special process that retains the very high levels of naturally occurring active cocoa flavanols (antioxidants) in the cocoa bean - compared to classic chocolate that’s three times more!

The health benefits strengthen and protect the body and mind. Strengthen natural defenses, helps for a better cholesterol level and better blood circulation. It boosts cerebral activity, hence the memory, and makes the skin supple to look younger.

And at 17.550 ft where sherpas and mountaineers prepare the ascent of Mt Everest, they’ll certainly need these chocolate benefits.

FRA: Barry Callebaut est le leader mondial des fabricants de produits chocolatés de qualité supérieure, depuis la fève de cacao jusqu’à la tablette de chocolat. Leur chocolat est vendu aux artisans et producteur de produits finis dans le monde entier. Et maintenant en se joignant à l’expédition, leur chocolat sera distribué sur le toit du monde pour une dégustation exceptionnelle.

Le chocolat est un très bon produit non seulement par son goût mais aussi par ses qualités nutritives et apporte par exemple du magnésium. Elément en carence dans l’alimentation des Népalais.

La force de Barry Callebaut est dans l’innovation. Dernièrement ils ont développé un chocolat bon pour les dents qui ne cause pas de caries. Il a le label ‘Happy Tooth’. Mais c’est du chocolat ACTICOA™ que nous allons distribuer le plus. Ce chocolat est le résultat d’un processus de fabrication qui garde une très haute teneur en antioxydants. Par rapport au chocolat standard, il en contient trois fois plus! Il a donc des propriétés bénéfiques sur l'entretient des défenses naturelles, sur le cholestérol et la circulation sanguine. Il dope l’activité cérébrale, et donc la mémoire, et assouplit la peau pour avoir un effet de jeunesse.

Et à l’altitude de 5350m, les sherpas et alpinistes qui préparent l’ascension du Mont Everest auront certainement besoin de ce chocolat bénéfique.